Κρασί Villa Rea Τλακη - Ρεα Πλιάκου.

Πήγαινε κάτω

Κρασί Villa Rea Τλακη - Ρεα Πλιάκου.

Δημοσίευση  pafsilipoclub Την / Το Τρι Ιουν 25, 2013 7:23 am

Δημητρης Διρχαλιδης Το κρασί του Τάκη Πλιάκου και της Ρέας.
Γειά σας και πάλι μαζί θα μηλίσουμε για το κρασί.
Θ α αναφερθώ στο Σατώ ή καλύτερα στους αμπελουργούς οινοποιούς Τάκη Πλιάκο και την γυναίκα του Ρέα, η οποία έχει καταγωγή από την Αλεξάνδρεια και από γονείς αρωματοποιούς παρακαλώ. Αντάμωσαν στην Αθήνα πρίν από χρόνια και αφού έκαναν μια πετυχιμένη επαγγελματική πορεία αποφάσισαν να έλθουν και να εγγατασταθούν στην Καρδίτσα πατρίδα του Τάκη Πλιάκου και να ασχολιθούν με την καλλιέργεια και την παραγωγή βιολογικών προιόντων. Έτσι αγόρασαν ένα τόπο σε μία πλαγιά στα ριζά των Αγράφων με νοτιοανατολικό προσανατολισμό και πανω από την τεχνική λίμνη άρδρευσης του κάμπου της Καρδίτσας.Έφτιαξαν το δικό τους Σατώ και καλλιεργούν βιολογικά εκτός των άλλων λευκό Μοσχάτο, μαύρο Μοσχάτο, παράγοντας αντίστοιχα λευκό και κόκκινο κρασί ρετσίνα και τσίπρο.
Η Καρδίτσα είναι η μικρότερη πόλη του θεσσαλικού κάμπου και του διαμερίσματος της Θεσσαλίας. Θα μπορούσαμε να την πούμε και καρδούλα η καρδιά γιατί οι καρδιές των ανθρώπων που την κατοικούν είναι τέτοιες που χωράμε όλοι μέσα τους. Προτείνω να την επισκευθήτε και να δοκιμάσετε τα προιόντα της.
Έχω μπροστά μου μία φιάλη με την επωνυμία Βίλα Ρέα, Βέβαια όλα τους τα προιόντα έχουν αυτή την επωνυμία.
Είναι ένα κόκκινο κρασί από μαύρο Μοσχάτο. Θα το δούμε. Η θερμοξρασία του στους 14 οC ωραιότατη. Το μεταγγίζωστην κανάτα με δύναμη για να δώσω στο κρασί την δυνατότητα να αναδείξει τα προικιά του. Χρώμα, Αρώματα και Γεύσεις . Το αφίνω να ηρεμίσει. Ο φελλός φυσικός. Η ετικέτα του έχει κάτι από την ελληνική παράδοση, αναπαριστά τον Θεό Διόνυσο στην μόνιμα έφηβη ηλικία του έχοντας ένα κόκκινο ποτήρι κρασιού στο χέρι του. Θεωρώ πως σε όποιο ράφι μιας ξένης χώρας και να το δείς θα καταλάβεις ότι είναι ένα κρασί από την Ελλάδα.
Πίσω ετικέτα δεν έχει ο Τάκης και η Ρέα μου είπαν ότι συνδειάζεται εύκολα μέ όλα όλες τις ώρες και πως μπορείς να το απολαύσεις και μόνο του.
Ας δούμε.
Βλέπω το κρασί στην κανάτα πολύ καλή διαύγεια και με χρώμα βαφύ κόκκινο ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο, σου δίνει την δυνατότητα να δείς και μέσα του. Το βάζω στο ποτήρι και το ξαναβλέπω και μπρός από το φώς του κεριού, έχει 'ενα όμορφο λαμπερό κόκκινο βγάζοντας από μέσα του όμορφες αντάυγειες που σου δίνει μια χαρά σαν αυτή της Κυριακής του Πάσχα.
Το αναδεύω ευγενικά και βάζω την μύτη μου βαθειά στο ποτήρι. Πέρνω τα πρώτα αρώματα, πρίν μπείς στην διαδικασία να το αναλύσεις , λέσ ώπα, εδώ έχω να κάνω με ένα κρασί με κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα.Το ξαναμυρίζω, με τόσα ανοιξιάτικα , αρώματα στην μύτη μου πώς μπορώ να ξεφύγω, σαφώς έχει το άρωμα του κόκκινου ανοιξιάτικου τριαντάφυλλου και όλα τα ανοιξιάτικα αρώματα μπερδεμένα κάπως με την φράουλα, την φρέσκια ρίγανη, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Πρίν το βάλω στο στόμα μου βλέπω τα δάκρυα στο ποτήρι που χαρακτιρίζουν την δομή ενός κρασιού, τα δάκρυα ή πόδια που τα ονομάζουν μερικοί, κυλούν αργά με ένα καλό μέγεθος και με κάπως αργή ταχύτητα προδήδοντας ότι έχει πολύ καλή συμπίκνωση.
Το βάζω στο στόμα μου, τα αρώματα οι γεύσεις της οξύτητας και της τανίνης σε συνδειασμό με το αλκοόλ σου δίνουν μία σωματική ανάταση . Το στόμα σου γεμίζει με γεύσεις από ένα συνδειασμό ώριμων μαύρων φρούτων της περιοχής, του κερασιού, το κοκκινο κορόμυλο, του σκούρου δαμάσκηνου. Πάρα πολύ καλή επίγευση που με την εκπνοή σου συνεχίζει να γμίζει το το στόμα σου με γεύσεις και την μύτη σου με αρώματα.
Το πίκ του είναι τώρα, όχι πως και μετά από 5 χρόνια δεν θα πίνεται ευχάριστα. Απλά θα ισορροπίσει περισότερο αναδεικνύοντας ένα διαφορετκό μπουκέ αρωμάτων και γεύσεων.
Τώρα θα συμφωνήσω με το Τάκη και την Ρέα ότι αυτό το κρασί συνδειάζει τα πάντα και συνδειάζεται με τα πάντα.όμως θα πώ ότι συντήρισε και ανέπτιξε την συζήτησή μας στο οινοποιείο του Σατώ Βίλα Ρέα σαν ένα θαυμάσιος couts.
Είναι ένα εκπλικτικό κρασί με ένα συνδειασμό δύναμης και κομψότητας που έχει πρέλθει από ώριμα και ισσοροπιμένα φρούτα. Αν το βρήτε σε κάποιο ράφι μη δυστάσετε να το πάρετε και να το βάλετε δίπλα σε οποιοδήποτε γιορτινό σας τραπέζι.
Τελειώνοντας να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας στον όμορφο χώρο σας και την ευκαιρία που μας δώσατε να νοιώσουμε σαν το σπίτι μας . Εύχομαι γεροί να είμαστε να μπορέσω να δοκιμ'ασω το ίδιο κρασί και μετά από 5 χρόνια. Εις υγείαν.
avatar
pafsilipoclub

Αριθμός μηνυμάτων : 55
Ημερομηνία εγγραφής : 02/11/2011
Τόπος : Μυτιλήνη

http://ddirchalidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης